Door onze verslaggever, Anne Schermers

Hallo allemaal! Onze eerste echte blog! We houden ‘m kort, want zo veel hebben we nog niet meegemaakt. Twee reisdagen en een zondag hebben we achter de rug. Veel zitten in de busjes en vandaag naar de kerk en uitrusten.

Vrijdag

Ja hoor, vrijdagochtend om 7:30 stonden we bij de Camp in Woudenberg om te beginnen aan onze reis naar Roemenië. Familie en gemeenteleden stonden daar om ons uit te zwaaien. Alle voorbereidingen en acties die we voor deze reis hebben gehouden waren fantastisch en we hebben een groot bedrag opgehaald voor Gipsy Mission, waar veel prachtige dingen mee kunnen worden gedaan! Nadat alle spullen waren ingeladen konden we rond 8.00 uur
vertrekken richting Tsjechië waar onze tussenstop zou zijn.

Na een zeer voorspoedige reis kwamen rond half 9 in Brno aan en gingen we daarna op zoek naar iets te eten, toen we uiteindelijk in een gezellige pub belanden en iets hebben kunnen eten! Toen zochten we allemaal ons bed op en gingen we heeeeeerlijk slapen.

Zaterdag

En om 8:00 stonden we, fris en fruitig, na een zeer warme nacht (maar wel in een prachtig appartement), weer buiten om onze reis te vervolgen!

Onderweg hebben we, in ons prachtige Tsjechisch, broodjes en wat drinken besteld. Snel ontbijten en weer door. Maar toen, kwart voor tien stonden we, gezellig met heel wat mensen te wachten tot we dan die felbegeerde vignet kregen. Door storing kregen we alleen een vignet voor Slowakije, wat zou betekenen dat we voor Hongarije weer in de rij moesten staan (wat gelukkig wel snel geregeld was:)). Na 2 uur konden we toen eindelijk weer gaan rijden.

De lange rij...

De lange rij…

En na een lange rit werden we rond 18:00 prachtig onthaald in een restaurant in Hongarije door de pastor en zijn vrouw en werden we uitgenodigd voor een diner (kip met sla en groente). Half 9 zijn we aangekomen in onze huis waar we de aankomende dagen zullen gaan verblijven en ook het kinderwerk zal plaatsvinden.

Zondag

Na onze eerste nacht in Tirgusor zijn we wakker geworden en hebben we een heerlijke chille ochtend gehad met spelletjes en veel lol!

Rond 13:45 gingen we onderweg naar de Gipsy kerk, samen met de pastor en zijn vrouw. We werden hartelijk onthaald en ons was gevraagd of wij ook iets wilde bijdragen aan de dienst. Pieter heeft de groeten vanuit onze gemeente overgebracht naar de mensen hier en wij hebben met de gehele groep nog ’10.000 reasons’ en ‘We zijn hier bij elkaar’ gezongen voor de gemeente. Na een indrukwekkende dienst gingen we naar buiten en hebben we al kort kennis gemaakt met de kinderen van het dorp waar we de komende dagen veel tijd mee gaan doorbrengen!

Wij zijn blij en dankbaar dat wij hier met z’n 15-en hiervan deel mogen uitmaken en hier wat voor de mensen mogen betekenen.