Gisteren zijn we rond 18.30 aangekomen in Oekraine,  we werden gelijk verwelkomt met een heerlijk avondmaal, we aten (net als vorig jaar) Mama Magduska’s specialiteit: rijst met vlees(?) in koolbladeren. Het was weer heerlijk!

We werden naar de nieuwe school gebracht en daar ontmoette we andere bekenden, ook konden we zien hoe mooi het geworden was! De mensen die vorige keer mee waren, waren verbaast over hoe mooi het was geworden! Ook kregen we te horen dat we daar zouden slapen, we slapen dit jaar dus met z’n alle in de school, erg gezellig. Foto’s van het gebouw hopen we later op deze blog te zetten.

Vanochtend hebben we gewerkt, de mannen zijn druk bezig geweest met het egaal maken van de tuin en de vrouwen zijn begonnen met het schilderen van de muur. Na het middageten was het, volgens de mensen hier tijd voor wat rust, we hebben we nog een beetje geklust en was er tijd voor wat ontspanning. Eindelijk even rustig bijkomen van de reis.

We maken ons dit moment op voor een bijzonder potje voetbal, Nederland vs. Oekraine. De jongens zijn al goed aan het trainen en de meiden hebben hun aanmoedigings dansjes al geoefend.

 

Het is bijzonder om de mensen hier (weer) te ontmoeten, het is hier goed en ondanks de taal kun je geweldig met de mensen praten.

 

We hopen elke dag een berichtje hier te gaan plaatsen, maar daar voor zijn we afhankelijk van internet op een andere locatie. Dan hopen we ook wat foto’s online te zetten.