Gisteravond ging het hier , zoals zoveel dingen hier,  niet volgens de planning. Op de planning stond een voetbalwedstrijd tussen Nederland en Oekraïne. Dit ging om een onduidelijke reden niet door, daarom hebben we maar wat geoefend voor de wedstrijd die vanavond hopelijk wel door gaat. Gisteravond hebben we gezellig oude kinderliedjes gezongen en gezellig gepraat en samen de dag afgesloten.

Vanochtend bestond het ontbijt uit wentelteefjes, dat was een goed begin van de dag, ze hielpen tegen opstart problemen. We zijn vandaag in de hitte weer doorgegaan met het werk van gisteren. Er zijn veel drinkpauzes nodig, tot verbazing van de mensen hier, die trouwens ook vinden dat we  te weinig eten… (Omdat we zo veel drinken.. ) Ook is er tijd voor ontspanning.

Nu zitten we  bij onze vertaler Zsolt, alias Piet, omdat die naam natuurlijk niet uit de spreken is. Toen we bij Piet in de auto zaten, maakte hij de ironische opmerking: ‘De wegen zijn hier zo ‘goed’ dat je niet bang hoeft te zijn dat je kinderen worden overreden door een snelheidsduivel. Dat merk je ook wel als je met z’n zessen in zijn lada zit.

 

We proberen elke dag iets te plaatsen, maar we zijn afhankelijk van het internet.

 

Warme groeten vanuit Mezovary.