Vrijdag 8 augustus

Het is feest vandaag want Rutger is vandaag jarig. We hebben voor hem gezongen en Magduska had voor een heerlijke taart gezorgd. Het was erg gezellig. Rutger is 22 geworden. De kinderen noemen hebben Ruben want dat kunnen ze makkelijker uitspreken.
Daarna hebben vijf  kinderen afscheid genomen van het voorbereidende jaar en gaan nu naar de lagere school. Als ze zes zijn gaan ze naar de lagere school. Dit wordt altijd op een officiele manier gedaan. De kinderen hebben veel gezongen en verschillende gedichten opgezegd. Dat was prachtig om mee te maken. Ook de dominee heeft nog een woordje gesproken en met de kinderen gebeden. Namens Gipsy Mission heeft Ton de kinderen een rugzakje overhandigd met allerlei spullen die ze op school goed kunnen gebruiken.

Daarna hebben we de lunch gebruikt. Het eten is prima. Wat dat aangaat kan Jorrit de volgende keer weer gewoon mee. ’s Middags is er weer gewerkt en hebben Wouter en Ton een gesprek met David en Magduska gehad. Het is goed om met elkaar te spreken over het onderwijs dat aan de kinderen gegeven wordt en het gebouw dat naar alle waarschijnlijkheid binnenkort in gebruik zal worden genomen.

Daarna hebben we weer heerlijk gegeten en daarna volgde er een voetbalwedstrijd tussen ons en de vrienden van Janos. De setting was mooi, een oud verlaten Sovjet-sportterrein met begroeiing die aan je kin kriebelt. En midden tussen die ouwe zooi lag  een prachtig kunstgrasveld waar het voetbalveld van valleivogels niet aan kan tippen. De wedstrijd was zeer spannend, er werd fanatiek gestreden en met hulp van de supporters werd het een echte match. De uitslag liet dit ook zien, 9-7 voor Oekraine, maar met dank aan Herman is het geen 99-7 geworden, want hij keepte een geweldige wedstrijd. Maar ook ons geheime wapen en topscoorder Mirjam kunnen we niet ongenoemd laten. De Oekrainers waren totaal verrrast door de voetbalkunsten van dit meisje. De winst van Oekraine(Hongarije) is ook te danken aan onze eigen Jasper die er met 2 eigen doelpunten voor gezorgd heeft dat we niet gelijk hebben gespeeld. Rutger was onze held op sokken (letterlijk), hij viel in en scoorde ook nog. Na de wedstrijd bedankten we iedereen voor de goede wedstrijd, en gingen we weer terug naar onze verblijfplaats.

Ook is er nog overlegd over een dagje vrij en dat zal nu komende woensdag plaatsvinden. Dan hebben we een stuk strand afgehuurd waar we ook kunnen bbq en.

Zaterdag 9 augustus
Lekker ontbeten en gewerkt. Het was al weer vroeg warm. Dat betekent dat we vanmiddag niet al te veel zullen doen. Wouter, Piet (Zsolt) en Ton hebben boodschappen gedaan en hebben een prachtig plekje aan het meer gereserveerd voor komende woensdag. De muren worden weer helemaal wit. De bogen krijgen een kleurtje en Fleur gaat er nog tekeningen op maken. Al met al wordt het een Fleurige boel.